Om oss

Stora Sjöfallet ligger mitt i Stora Sjöfallets Nationalpark och Laponia världsarv, med andra ord en helt unik plats.

Stora Sjöfallet Mountain Lodge ligger mitt i Stora Sjöfallets National Park och Laponia världsarv, det är med andra ord en helt unik plats. Hos oss bor du bekvämt medan du upplever den storslagna naturen. Vi har både moderna fjällrum, lägenheter med självhushåll, camping, restaurang, en liten butik och tankstation.

Stora Sjöfallet Nationalpark sträcker sig tvärs över de höga bergen, från tallskogarna i söder till norska gränsen i väster. Sjaunja fågelreservat, som gränsar till parken, är det största i Sverige och det största träsket i Europa.

Stora Sjöfallet eller Stuor Muorkke på samiska bildades redan år 1909. Namnet hänvisar till en stor “mårka”, det vill säga land mellan två sjöar. Nationalparken bildades för att skydda vattenfallet och dess källsjöar.

Vår lodge ligger inbäddad i fantastiska omgivningar på denna helt unika plats. Långt ifrån städernas ljus och brus befinner du dig mitt ute i vildmarken samtidigt som du bor bekvämt och kan äta gott! Naturen, vyerna, luften och stillheten är något alldeles extra och vi som bor och lever här tipsar gärna och delar med oss av vår kunskap.

Tveka inte att höra av dig om du har frågor. Väl mött på Stora Sjöfallet Mountain Lodge!

Vi är måna om att bevara vår storslagna natur för kommande generationer och eftersom vi befinner oss i både en Nationalpark och i ett världsarv är allemansrätten begränsad och det gäller här särskilda regler och föreskrifter som ska följas.

Intresserad?

Boka ditt boende idag!

Under högsäsong är vår anläggning ofta fullbokad i perioder. Säkerställ att du får det boende du önskar under den tidsperiod du besöker oss – boka redan idag!