Om oss

Prisvärda boenden för alla behov

Scroll

Om vår anläggning

Stora Sjöfallet Mountain Lodge ligger i alpina omgivningar i centrum av Stora Sjöfallet National Park och Laponia världsarv, med andra ord en helt unik plats.

Stora Sjöfallet nationalpark sträcker sig tvärs över de höga bergen, från tallskogarna i söder till norska gränsen i väster. Sjaunja fågelreservat, som gränsar till parken, är det största i Sverige och det största träsket i Europa.

SCROLL

Stora Sjöfallet eller Stuor Muorkke på samiska bildades 1909. Namnet hänvisar till en stor “mårka”, det vill säga land mellan två sjöar. Nationalparken bildades för att skydda vattenfallet och dess källsjöar.

Stora Sjöfallet Mountain Lodge ligger i alpina omgivningar i centrum av Stora Sjöfallet National Park och Laponia världsarv, med andra ord en helt unik plats. Det är 140 kilometer från Gällivare längs den vackra Laponia-vägen (BD827). Du bjuds på en hisnande vacker resa som är till skillnad från någon annan. Du kan komma hit med buss eller bil. Under vissa tider på åren finns det även dagliga bussar till och från Gällivare.

Upplev vildmarken, med dess storslagna vyer, luften, stillheten till det extraordinära. Vi som bor och lever här uppe delar gärna med oss av våra kunskaper och tips, tveka inte att höra av dig med dina frågor. Så hoppas vi att vi ses snart på Stora Sjöfallet Mountain Lodge.

Stora Sjöfallet

A World Heritage Site in Sweden