Integritetspolicy

Integritetspolicy – Behandling av personuppgifter på Stora Sjöfallet Mountain Lodge

 

För Stora Sjöfallet Mountain Lodge är personlig integritet viktigt och vi strävar efter att dina personuppgifter skyddas på bästa sätt. I denna policy förklarar vi hur vi samlar in och använder oss av personuppgifter. Policyn i detta dokument hjälper dig att förstå vilken information vi på Stora Sjöfallet Mountain Lodge samlar in samt hur den sedan används. Genom att genomföra ett köp eller bokning, eller på annat sätt lämna din information så samtycker du till behandling av dina personuppgifter i enlighet med nedan

Kontaktuppgifter står längst ned i detta dokument. 

 

Personuppgiftsansvarig

För de behandlingar som sker inom Stora Sjöfallet Mountain Lodge verksamhet är Where Are The Tourists AB (organisationsnummer 559150-6380) personuppgiftsansvarig. Adress: Where Are The Tourists AB, Stora Sjöfallet 1, 98299 Gällivare.

 

Vilka personuppgifter behandlar vi?

När du kommunicerar med oss (till exempel via: sociala medier, telefon eller mail) hanterar vi uppgifter som du själv har godkänt att lämnat till oss. Vi samlar, lagrar och bearbetar dina uppgifter främst för att kunna genomföra ditt köp/bokning och för att förse dig med vår service. Vi kan komma att lagra uppgifter om din titel, ditt namn, ditt kön, din e-mailadress, postadress, leveransadress (om annan än postadressen), ditt telefonnummer, mobilnummer eller betalnings-, kreditkorts- eller kontouppgifter.

 

Hur använder vi dina personuppgifter?

De uppgifter som du ger till oss används för att kunna leverera de varor du beställt eller genomföra de bokningar du gjort. De kan också användas för identifikation, uppföljande marknadsföring, nyhetsbrev, kundundersökningar samt för statistiska ändamål. Uppgifterna kan även användas för utskick per post, sms och e-post samt för marknadsföring. Du kan när som helst kontakta oss för att avbryta marknadsföring mot dig som kund. Uppgifterna kan vidare komma att användas för att analysera köp- och bokningsvanor i syfte att förse dig med relevant information och marknadsföring samt för att förbättra sajten, betalningslösningar och betalningsprocesser. Ditt personnummer kommer också att behandlas i samband med köp på uppdrag av (eller på grund av krav från) betalnings- och kreditföretag som behöver detta i kreditupplysningssyfte.

 

Personuppgiftsbiträden

I en del situationer är det nödvändigt för oss att anlita andra parter. Till exempel olika bokningsprogram där vi hanterar alla våra bokningar. De är då personuppgiftsbiträden till oss. Vi har ett bokningssystem för bokningar av hotellet, camping och aktiviteter och till viss del restaurangen. Vi kontrollerar dessa personuppgiftsbiträden för att säkerställa att de garanterar säkerheten och sekretessen för personuppgifterna, och att de endast behandlar personuppgifterna för de ändamål som är bestämt. Vår personuppgiftsbiträde är Comers.

 

Aktörer som är självständigt personuppgiftsansvariga 

I vissa fall kan vi dela dina personuppgifter med vissa andra aktörer som är självständigt personuppgiftsansvariga, såsom till exempel när vi anlitar andra aktörer för aktiviteter och transporter. När dina personuppgifter delas med en aktör som är självständigt personuppgiftsansvarig gäller den organisationens integritetspolicy och personuppgiftshantering.

 

Hur länge sparar vi dina personuppgifter? 

Dina personuppgifter sparas så länge vi har krav på oss att enligt lag, avtal, samtycke, och intresseavvägning.     

Bokningar som sparas i vårat bokningsprogram Comers, boende, aktiviteter, paket sparas i 2 år sedan anonymiseras du i systemet. Du kan sparas i vårat kundregister för att smidigt kunna hantera framtida bokningar, men även där anonymeras du efter 2 år.

Du som företag sparas i vårat kundregister för att vi sparar faktureringsuppgifter och referenser för att lättare kunna hantera dig i framtida bokningar. (meddela oss om du vill tas bort ur registret)

Vissa uppgifter i bokföringen behöver på grund av lagstiftning till exempel sparas i minst sju år. Detta gäller uppgifter som behövs för bokföringen.

Kontaktuppgifter som lämnas på mail ligger kvar tills ärendet är avslutat då raderas uppgifterna.

 

Vad är dina rättigheter som registrerad? 

Som registrerad har du enligt gällande lagstiftning ett antal rättigheter. Du har rätt till att få ett utdrag som visar vilka personuppgifter vi har registrerade om dig. Du kan begära rättelse av felaktiga uppgifter och i vissa fall radering. Du har även rätt att invända mot behandlingen av dina personuppgifter, samt begära begränsning av hur dina personuppgifter får hanteras.

Är du missnöjd med hur vi behandlar dina personuppgifter kan du även klaga hos Datainspektionen.

 

Överlåtelse

Om vi säljer, omorganiserar eller på annat sätt överlåter hela eller delar av vår verksamhet kan dina Personuppgifter komma att överlåtas samtidigt.

 

Kontakta oss vid frågor om hur vi behandlar personuppgifter.

Om du har frågor, kommentarer, eller klagomål rörande Stora Sjöfallet Mountain Lodges behandling av personuppgifter och efterlevnad av integritetsvillkoren eller tillämplig lag avseende skydd för personuppgifter vänligen skicka ett brev till Where Are The Tourists AB, Stora Sjöfallet 1, 98299 Gällivare.

 

Vi kan komma att göra ändringar i vår integritetspolicy. Den senaste versionen av integritetspolicyn finns alltid här på webbplatsen/bekräftelsen.

Swedish