TOPPTURER I

VÄRLDSKLASS

period: februari - maj

TOPPTURER I VÄRLDSKLASS I VÄRLDSARVET LAPONIA!

Topptura i vår unika miljö där ni befinner er i både Stora Sjöfallets National Park och världsarvet Laponia. Här väntar fantastiska toppturs-möjligheter runt husknuten med några av Sveriges bästa fallhöjdsmeter!

Är ni intresserad av en guide? Vänligen kontakta oss så gör vi allt för att tillgodose era önskemål!

GUIDADE TOPPTURER

ÁHKKÁ: 1628 – 2015 m.ö.h. FALLHÖJD: 1150 – 1550.

KALLAKTJÅKKÅ: 1810 m.ö.h. FALLHÖJD: 1300m

NIERAS: 1460 – 1653 m.ö.h. FALLHÖJD: 1050 – 1150

Laponias dolda skatt. Trots att berget, med sin mäktiga och vidsträckta utsikt över Sarek, har bland de bästa fallhöjderna i Sverige är det få som toppturar här. Ett måste för alla som älskar toppturer!

Är du på jakt efter fallhöjdsmeter och långa åk? Då är Ahkká-området något för dig.

Känt som Sveriges största offpiståk, sett till fallhöjd, samt av många ansett som Sveriges vackraste utsiktspunkt med de högalpina topparna i Sarek i blickfånget och Kebnekaisemassiven som skymtar i norr.

En topptursdag är ett fantastiskt sätt att uppleva Stora Sjöfallets storslagna natur på.

Hos oss har du ski-in ski-out läge till det mäktiga fjället Nieras som reser sig på andra sidan vägen från lodgen, en riktig pärla för toppturåkare.

Topparna är mellan fjortonhundra till sextonhundra meter höga och erbjuder ett varierande åkande med vidunderliga vyer. Blicka ut över bland annat Stora Sjöfallets dal, de mäktiga topparna i Sarek och tvåtusenmetersfjället Ahkká.

Med lodgen som utgångspunkt turar du genom den vackra urskogen i Soldalen upp mot trädgränsen och sedan vidare mot topparna.

“Bland det sjukaste jag varit med om. Utmattande. Utmanande. Helt fantastiskt. Ett av livets få måsten”

- L.G

ÁHKKÁ betyder ”gammal kvinna”på samiska

Dussintals toppar, från 1600 till över 2000 meter över havet. Här är höjdskillnaderna mer än 1100 meter där Stortoppen har den största skillnaden mellan topp och botten, närmare bestämt med sina 1550 meter. Stortoppen som sticker upp med sina 2015 meter över havet, är Sveriges femte högsta berg.

ÁHKKÁ

MISSA INTE DITT

LIVS TOPPTUR

JAG ÄR INTRESSERAD - HUR GÅR JAG VIDARE?

FÅ OFFERT

Är du intresserad av en guidad tur Stora Sjöfallet erbjuder inte själva guidade turer, men har ett brett kontaktnät. Skicka därför din förfrågan till oss går vårat yttersta för att hjälpa dig:
[email protected]

För dig som letar det där extra och vill ha en topptur som du minns livet ut, vänta inte utan boka ditt boende redan idag!

INTRESSERAD? BOKA DITT BOENDE IDAG!

Säkerställ att du får det boende den tidsperiod du önskar besöka oss - boka redan idag!

BOKA ONLINE