TOPPTURER I

VÄRLDSKLASS

period: februari - maj

TOPPTURER I VÄRLDSKLASS I VÄRLDSARVET LAPONIA!

Topptura i vår unika miljö där ni befinner er i både Stora Sjöfallets National Park och världsarvet Laponia. Här väntar fantastiska toppturs möjligheter runt husknuten med några av Sveriges bästa fallhöjdsmeter!

Planerar du att topptura på egen hand? Vänligen meddela oss innan så att vi kan kontrollera med samebyn om dagen ni tänkt passar med hänsyn till renskötseln.

GUIDADE TOPPTURER

ÁHKKÁ: 1628 – 2015 m.ö.h. FALLHÖJD: 1150 – 1550.

KALLAKTJÅKKÅ: 1810 m.ö.h. FALLHÖJD: 1300m

NIERAS: 1460 – 1653 m.ö.h. FALLHÖJD: 1050 – 1150

Laponias dolda skatt. Trots att berget, med sin mäktiga och vidsträckta utsikt över Sarek, har bland de bästa fallhöjderna i Sverige är det få som toppturar.

Aktivitetsfakta

Min/Max deltagare: 2/8

Passar för: vana topptursåkare

Ingår:

· Toppturs taxi till början av leden

· Utbildad och kunnig guide

· Matsäck

Ta med:

· Egen skidutrustning,

· Säkerhetsutrustning (lavinsändare, spade, sond)

· Förstärkningsplagg, extra vantar, mössa, buff, skidglasögon, hjälm

· Egen ryggsäck

Är du på jakt efter fallhöjdsmeter och långa åk? Då är Ahkká-området något för dig.

Känt som Sveriges största offpiståk, sett till fallhöjd, samt av många ansett som Sveriges vackraste utsiktspunkt med de högalpina topparna i Sarek i blickfånget och Kebnekaisemassiven som skymtar i norr.

Hit erbjuder vi toppturer tillsammans med utbildade bergsguider som inkluderar både skotertransport till starten av Ahkká samt övernattning i stuga efter en fartfylld dag.

Läs mer om våra paket nedan!

En topptursdag med guide är ett fantastiskt sätt att uppleva Stora Sjöfallets storslagna natur på.

Hos oss har du ski-in ski-out läge till det mäktiga fjället Nieras som reser sig på andra sidan vägen från lodgen, en riktig pärla för toppturåkare.

Topparna är mellan fjortonhundra till sextonhundra meter höga och erbjuder ett varierande åkande med vidunderliga vyer. Blicka ut över bland annat Stora Sjöfallets dal, de mäktiga topparna i Sarek och tvåtusenmetersfjället Ahkká.

Med lodgen som utgångspunkt turar du genom den vackra urskogen i Soldalen upp mot trädgränsen och sedan vidare mot topparna. Du går tillsammans med en erfaren guide som tar dig till det åk som passar bäst för dagen, beroende på väder och vind.

“Bland det sjukaste jag varit med om. Utmattande. Utmanande. Helt fantastiskt. Ett av livets få måsten”

- L.G

ÁHKKÁ betyder ”gammal kvinna”på samiska

Dussintals toppar, från 1600 till över 2000 meter över havet. Här är höjdskillnaderna mer än 1100 meter där Stortoppen har den största skillnaden mellan topp och botten, närmare bestämt med sina 1550 meter. Stortoppen som sticker upp med sina 2015 meter över havet, är Sveriges femte högsta berg.

ÁHKKÁ

VAD INNEBÄR TOPPTUR PÅ ÁHKKÁ?

AKTIVITETSFAKTA

01.

Med sitt kompakta utseende erbjuder detta område många olika toppturer på ett litet område där ingen tur är den andra lik! Áhkká ställer dock stora krav på dig som skidåkare med stora fallhöjder, glaciärer, längder och det instabila vädret som gör att turen lämpar sig bäst för erfarna toppturare!

HUR SER PROGRAMMET UT? VAD INGÅR?

02.

Aktivitetsfakta: Min/Max deltagare: 2/8. Längd: 2 dagar. Passar för: mycket vana topptursåkare. Ingår: Transfer till Ritsem, Skotertransport över Ákkhájaure, Utbildad och auktoriserad bergsguide, Boende i stuga.

VAD BEHÖVER JAG TA MED MIG?

03.

Aktivitetsfakta:

Min/Max deltagare: 2/8

Längd: 2 dagar

Passar för: mycket vana topptursåkare.

Du behöver ta med följande: Skidutrustning, Säkerhetsutrustning (lavinsändare, spade, sond), Förstärkningsplagg, extra vantar, mössa, buff, skidglasögon, hjälm, Ryggsäck, Sovsäck, Nödvändigheter så som mat.

MISSA INTE DITT

LIVS TOPPTUR

JAG ÄR INTRESSERAD - HUR GÅR JAG VIDARE?

FÅ OFFERT

Hör av dig med din förfrågan till oss så återkommer vi med prisuppgift och tillgänglighet utifrån aktuella önskemål. Skicka din bokningsförfrågan till oss på: info@storasjofallet.com

För dig som letar det där extra och vill ha en topptur som du minns livet ut, vänta inte utan kontakta oss redan idag! Vi hjälper dig ta fram det perfekta toppturspaketet för dig, ditt kompisgäng eller till företaget!

INTRESSERAD? BOKA DITT BOENDE IDAG!

Säkerställ att du får det boende den tidsperiod du önskar besöka oss - boka redan idag!

BOKA ONLINE

Swedish