DAGSVANDRINGAR

Period: mitten av juni - oktober

SCROLLa ned!

Period: mitten av juni - oktober

DAGSVANDRINGAR

Stora Sjöfallet erbjuder närmast en oändlig variation av vandringar och utflykter som alla erbjuder hisnande utsikter. Svårighetsgraderna varierar från en mysig halv eller heldagsutflykt med familjen till avancerade rutter med hundratals höjdmeter längs med bergsmassiven.

VATTENFALLET / STUORMUORKKEGÅRTTJE

Besök platsen som var anledningen till att Stora Sjöfallet år 1909 blev utsedd till en av de första nationalparkerna i Europa. Även fast fallet inte är så stort som det en gång i tiden var är det en mycket fin tur med mäktig utsikt över både fallet och fjällen!

Nivå: enkel+

Tid: 3-4h

SJÖFALLSUDDEN / LAPONIA GARDEN

En lättare vandring på 2km till den fina utflyktsplatsen vid Sjöfallsudden där man ser utloppet av vattenfallet Stuormuorkkegårttjes och fjällen i bakgrunden. Här ligger även ön Jábmeksuolu, en gammal gravplats som idag är ett skyddat fornlämningsområde.

Nivå: enkel

Tid: 2-4h

SOLDALEN

Soldalen börjar med en vacker vandring på ca 3 km enkel väg. Turen börjar i den drömska fjällbjörkskogen och når sitt mål uppe på kalfjället. Här har ni vidunderlig utsikt över Stora Sjöfallet, Ahkkájaure och fjällvärlden.

Vill man så kan man fortsätta till Nieras topp på 1490 m.ö.h. finns här möjlighet att fortsätta uppåt.

Nivå: Soldalen – medel. Nieras – svår.

Tid: Hel - dag+

INTRESSERAD? BOKA DITT BOENDE IDAG!

Säkerställ att du får det boende den tidsperiod du önskar besöka oss - boka redan idag!

BOKA ONLINE