Dagsvandringar

Stora Sjöfallet erbjuder närmast en oändlig variation av vandringar och utflykter som alla erbjuder hisnande utsikter. Svårighetsgraderna varierar från en mysig halv eller heldagsutflykt med familjen till avancerade rutter med hundratals höjdmeter längs med bergsmassiven.

Period: mitten av juni – oktober

Utflyktsmål #1

Vattenfallet / Stuormuorkke- gårttje

Det mytomspunna vatttenfallet som är lika facinerande oavsett tid på året man besöker det.

Besök platsen som var anledningen till att Stora Sjöfallet år 1909 blev utsedd till en av de första nationalparkerna i Europa. Även fast fallet inte är så stort som det en gång i tiden var är det en mycket fin tur med mäktig utsikt över både fallet och fjällen!

Nivå: enkel+

Tid: 3-4h

utflyktsmål #2

Sjöfallsudden / Laponia garden

En perfekt vandring för den oerfarne eller småbarnsfamiljen. Ett stenkast från lodgen men ändå storslagen utsikt!

En lättare vandring på 2km till den fina utflyktsplatsen vid Sjöfallsudden där man ser utloppet av vattenfallet Stuormuorkkegårttjes och fjällen i bakgrunden. Här ligger även ön Jábmeksuolu, en gammal gravplats som idag är ett skyddat fornlämningsområde.

Nivå: enkel

Tid: 2-4h

utflyktsmål #3

Soldalen

Här börjar äventyret på allvar och det gäller att ha kolla på packing, väder & kondis.

Soldalen börjar med en vacker vandring på ca 3 km enkel väg. Turen börjar i den drömska fjällbjörkskogen och når sitt mål uppe på kalfjället. Här har ni vidunderlig utsikt över Stora Sjöfallet, Ahkkájaure och fjällvärlden.

Vill man så kan man fortsätta till Nieras topp på 1490 m.ö.h. finns här möjlighet att fortsätta uppåt.

Nivå: Soldalen – medel. Nieras – svår.

Tid: Hel – dag+

Intresserad?

Boka ditt boende idag!

Under högsäsong är vår anläggning ofta fullbokad i perioder. Säkerställ att du får det boende du önskar under den tidsperiod du besöker oss – boka redan idag!