Table of Laponia

Välkommen till Stora Sjöfallet, världsarvet Laponia och 1 kilometer!

Boendepaket för 2 personer.

10-rätters avsmakningsmeny, boende och frukost ingår. Från 3870kr/person

Middagspaket från 2795kr/person

BOKA

SCROLLA!

Datum: 2, 4, 5, 9, 11, 12, 16, 18, 19 februari 2022

(Varje onsdag, fredag & lördag de tre första veckorna i februari)

Var med om en oförglömlig gastronomisk resa i världsarvet Laponia!

Stora Sjöfallet kan med stolthet presentera en unik matupplevelse i samarbete med de väletablerade kockarna Andreas Berg, Sverige, och Mirko Boni, från Italien och Köpenhamn. Inspirerade av naturen, omgivningen och de lokala råvarorna kommer Andreas och Mirko att ta dina sinnen på en resa med utgångspunkt i Laponia, och med smaker från många av världens alla hörn.

Både Andreas och Mirko har en stor passion för det nordiska köket, men låter det inte begränsa deras matlagning och idéer. De jobbar båda nytänkande, kreativt och utanför boxen. Ett stort fokus i valet av råvaror är djurens välmående och hållbarhet. Menyn är därför baserad endast på de bästa lokala råvarorna med delar från hela djuret. Smakerna hämtar inspiration från Mirkos och Andreas erfarenheter från Michelin-restaurangerna de har jobbat på runtom i världen.

[10-rätters avsmakningsmeny, boende och frukost ingår. Från 3870kr/person.

Middagspaket från 2795kr/person]

10-RÄTTERS AVSMAKNINGSMENY

Under kvällen serveras en 10-rätters avsmakningsmeny och för dig som vill uppleva smakresans alla delar, både på fat och i glas, erbjuder vi ett vinpaket med väl utvalda viner, där fokus ligger på att förstärka smakupplevelsen med riktigt bra viner från ikoniska vinproducenter.

Kom med ett öppet sinne, för vi lovar att du kommer att utmanas, häpnas och förvånas över att det som du har runt husknuten – inom 1 kilometer – får helt nya, utsökta smaker på våra tallrikar!

Stora Sjöfallet bjuder på naturupplevelsen, på en unik plats där skogen, fjällen, sjön och älven och möts. Här bor du bekvämt och kan uppleva världsarvet och nationalparken från första parkett. Vi bjuder in dig till ett event du sent kommer att glömma, med maten, drycken och den fascinerande vildmarken i huvudrollen. Lämna stressen hemma, låt dina sinnen njuta och vila kroppen från vardagens brus.

Välkommen till Stora Sjöfallet, världsarvet Laponia och 1 kilometer!

BOKA